Ook altijd moeite met het perfect bakken van je biefstuk? Wij leren je hoe jij nooit meer je biefstuk zal verpesten en er altijd heerlijk van zult genieten!
Lees hieronder wat je hiervoor moet doen;
Kies de perfecte biefstuk uit
Eerst moet je het juiste stuk biefstuk kiezen. Voor het bakken raden we een malse snede aan zoals filet mignon, strip steak, of ribeye. Dan kun je je biefstuk naar smaak kruiden, doe dit met zout en peper.
Hoog vuur
Vervolgens zet je je pan op het fornuis en zet het vuur hoog. Je moet wachten tot de pan mooi heet is, vervolgens doe je wat olie of boter in de pan. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Croma Bakken en Braden gebruiken.
De Biefstuk bakken
Daarna kun je eindelijk je biefstuk in de pan doen! Bak elke kant van de biefstuk ongeveer twee tot drie minuten, afhankelijk van hoe je hem graag eet en hoe dik je biefstuk is.
Na het bakken van de biefstuk;
Wanner je biefstuk is zoals jij hem graag eet, haal je deze uit de pan en wikkel je hem in aluminiumfolie. Let op; je biefstuk kan hierin nog een stukje nagaren, dus haal deze wat eerder uit de pan als je dit niet wil. Het beste is om de biefstuk voor een aantal minuten in de aluminiumfolie te laten zitten.
Nu is het tijd om van je heerlijke biefstuk te genieten! Serveer hem met wat aardappelen en groenten, of wat je maar lekker vindt. Geniet ervan!
Wil je ook leren hoe je de perfecte saus voor bij je biefstuk maakt? Lees hier onze beste tips!
Nog meer tips in de keuken: