De sleutel tot een goede biefstuk zit in de saus, en dit pepersaus recept is de perfecte manier om wat extra smaak aan je gerecht toe te voegen. Deze saus is eenvoudig te maken en vereist maar een paar ingrediƫnten, dus het is de perfecte aanvulling op elke biefstukmaaltijd.
Wil je ook leren hoe je de perfecte saus voor bij je biefstuk? Lees dan hieronder verder!
De perfecte saus voor bij je heerlijke biefstuk is een peperkorrelsaus. Het is heel gemakkelijk om deze heerlijke saus zelf te maken, en ze maakt je maaltijd echt compleet!
Om deze saus te maken heb je nodig:
-60 ml plantaardige olie
-30 ml azijn
-250 ml water
-60 ml sojasaus
-15 gram peperkorrels
-Een sjalotje
Verhit eerst de olie in een pan en voeg de azijn, het water, de sojasaus en de peperkorrels toe. Laat het geheel dan aan de kook komen. Voeg de sjalot toe en laat het laat een paar minuten sudderen. Doe vervolgens alles bij elkaar in een blender of keukenmachine en blend dit tot een gladde saus. Je saus is hierna klaar om opgediend te worden, giet hem eenvoudig over je biefstuk en geniet. Deze pepersaus is ook lekker over kip of vis, dus probeer dat ook zeker eens, de mogelijkheden zijn eindeloos!
Veel plezier bij het koken, en vooral het eten! ; )
Wij helpen je ook bij het bakken van je biefstuk! Lees hier onze beste tips.
Nog meer tips in de keuken: